28ης Οκτωβρίου 19, Λάρισα, 41223

Δημήτριος Ευαγ. Δράκος DDS, MSc

Περιοδοντολόγος - Οδοντικά Εμφυτεύματα
Ειδικευμένος στο Πανεπιστήμιο Tufts, Βοστώνη, Η.Π.Α

Περιοδοντική Πλαστική Χειρουργική

Ουλικό χαμόγελο

Κάποιες φορές τα μπροστινά δόντια της πάνω γνάθου («αισθητική περιοχή») μπορεί να φαίνονται κοντά ή μικρά. Η΄ να δείχνει κανείς πολύ «ούλο» όταν χαμογελά. Η΄ σε κάποια δόντια το ούλο να καλύπτει πολύ το δόντι και να φαίνεται κοντό ενώ άλλα δόντια να φαίνονται ότι έχουν το σωστό μέγεθος.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, η υπερβολική έκθεση ούλου μπορεί να μειωθεί με την διαδικασία της «αισθητικής επιμήκυνσης μύλης». Το όριο δόντι – ούλο διαμορφώνεται στο σωστό σημείο ώστε το χαμόγελο να είναι συμμετρικό και ελκυστικό.

 Εκτεθειμένες ρίζες

Η υποχώρηση του ούλου στα μπροστινά δόντια της άνω γνάθου («αισθητική περιοχή») κάνει συχνά τα δόντια να φαίνονται μεγάλα και «μακριά» και το χαμόγελο να δείχνει γερασμένο. Με την διαδικασία του ουλικού μοσχεύματος και με άλλες χειρουργικές τεχνικές κάλυψης των απογυμνωμένων ριζών, μπορεί να βελτιωθεί η αισθητική του χαμόγελου.

Υποχώρηση μετά από εξαγωγή δοντιού

Αφού γίνει η εξαγωγή ενός δοντιού, μετά από λίγο καιρό εμφανίζεται μια υποχώρηση ή ένα «βαθούλωμα» στη περιοχή όπου υπήρχε το δόντι. Αυτό συμβαίνει με την φυσιολογική διαδικασία της επούλωσης μετά την εξαγωγή γιατί το οστό της γνάθου υποχωρεί όταν παύει να συγκρατεί το δόντι. Όταν έρθει η ώρα να αντικατασταθεί αυτό το δόντι (με γέφυρα ή εμφύτευμα), θα φαίνεται πιο μεγάλο ή μακρύ εξαιτίας της υποχώρησης του οστού και θα είναι πιθανόν αντιαισθητικό.

Με την διαδικασία της «Αύξησης των διαστάσεων της ακρολοφίας», γίνεται πλήρωση του ελλείμματος που δημιούργησε η εξαγωγή του δοντιού και εξαφανίζεται η υποχώρηση και το «βαθούλωμα». Χρησιμοποιώντας οστικό ή / και ουλικό μόσχευμα, καταλήγουμε σε ένα φυσιολογικό περίγραμμα του ούλου και συνεπώς σε ένα νέο δόντι που φαίνεται φυσικό και είναι πιο εύκολο να διατηρηθεί καθαρό.

Με την βοήθεια της συσκευής υπερήχων και ειδικών εργαλείων (ξέστρα, σοδοβολή, στίλβωση με περιστρεφόμενο βουρτσάκι), αφαιρείται η οδοντική μικροβιακή πλάκα, η τρυγία (πέτρα) και οι χρωστικές από τις επιφάνειες των δοντιών.

Περιοδοντολόγος Λάρισα - Οδοντικά Εμφυτεύματα | Δημήτριος Ευαγ. Δράκος DDS, MSc
28ης Οκτωβρίου 19, Λάρισα, 41223  2410283300

closebarsmap-markerchevron-down